ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

  

 
  

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, 3D ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΤΟΤΥΠΩΝ ΜΕΣΩ ADDITIVE MANUFACTURING

 

Το Εργαστήριο Στοιχείων Μηχανών & Μηχανολογικού Σχεδιασμού παρέχει υπηρεσίες  υψηλής τεχνολογίας στον τομέα του Additive Manufacturing - 3D printing, υποστηρίζοντας την καινοτομία και την δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων μέσω του σχεδιασμού και την κατασκευής εξαρτημάτων και μηχανισμών.

Οι δυνατότητες παροχής υπηρεσιών συμπεριλαμβάνουν την εκτύπωση σε μέταλλο(EOSINT M280) και σε πλαστικό (FORMIGA P110) καθώς και εξειδικευμένη υποστήριξη στον σχεδιασμό και την  παραγωγή. Παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα τρισδιάστατης σάρωσης αντικειμένων συμπληρώνοντας το εύρος των δυνατοτήτων του εργαστηρίου.

 

Εκτύπωση σε μέταλλο

H EOSINT M280 παρέχει την δυνατότητα παραγωγής μεταλλικών αντικειμένων από μία ποικιλία μεταλλικών υλικών όπως χάλυβες, κράμματα νικελίου, τιτάνιο κ.α

Οι μέγιστες διαστάσεις ενός ενιαίου τεμαχίου είναι (ΠxΒxΥ) 250 x 250 x 330 mm

 

m280

 

Εκτύπωση σε πλαστικό

Η EOS FORMIGA P110 παρέχει την δυνατότητα παραγωγής πλαστικών αντικειμένων από μία γκάμα υλικών με βάση το πολυαμίδιο PA12.

Οι μέγιστες διαστάσεις ενός ενιαίου τεμαχίου είναι (ΠxΒxΥ) 200 x 250 x 330 mm

p110

 

3D Σάρωση αντικειμένων

Ο τρισδιάστατος σαρωτής HDI Advance δομημένου φωτός (structured light) παρέχει την δυνατότητα ψηφιοποίησης αντικειμένων από μερικά χιλιοστά μέχρι μερικά μέτρα

scan

Η μηχανή CMM Magnus της Mycrona, παρέχει σάρωση με ακρίβεια καλύτερη των 2μm σε 3D και 1μm σε 1D μέσω οπτικής και απτικής μεθοδολογίας μέτρησης.

Οι μέγιστες διαστάσεις ενός ενιαίου τεμαχίου είναι (ΠxΒxΥ) 440 x 400 x 300 mm

festo

 

© 2021